Over deze site

Jouw unieke opvoeding. Er wordt heel veel advies aangeboden over alle ins en outs op het gebied van opvoeden en deze adviezen zijn bij ons erg welkom. Echter beseffen wij ons dat wij twee unieke ouders zijn, net als jullie, met een even uniek kind. Als ouder hebben wij  beiden een verschillende achtergrond, opvoeding, ervaringen, karakters, normen en waarden die veel invloed gaan hebben op de vorming van het gedrag, karakter, normen en waarden, de plek in de maatschappij van ons kind. Onze opvoeding, maar ook die van jullie, blijft uniek ook al zouden we allemaal eenzelfde advies gebruiken. Hoe vaak vraag je jezelf niet van alles af aangaande jouw kind, maar ook over jezelf tijdens de opvoeding. Wat is het beste voor mijn kind, wat is hierin de echte waarheid. Via deze site willen wij jullie geen antwoord geven op al jullie vragen. Wij zullen over onderwerpen vanuit de persoonlijke ervaringen en belevingen, de schat aan informatie die er al voorhanden is een licht laten schijnen.

Disclaimer

Op deze site schrijven wij over veel verschillende onderwerpen. De inhoud van de artikelen is gebaseerd op informatie van o.a. het internet, uit boeken, tijdschriften en uit eigen ervaringen en ervaringen van andere ouders. De inhoud van de artikelen hebben wij met zorg gekozen, zodat wij jou zo goed mogelijk informeren. Op internet is veel informatie te vinden over de verschillende onderwerpen, maar ook verschillende meningen hierover. Wij zijn geen specialisten of deskundigen op welk gebied dan ook. Wij adviseren jou dan ook om over onderwerpen die voor jou van groot belang zijn altijd een specialist te raadplegen zodat je er dan als het goed is van 100% op aan kunt dat je goed geïnformeerd bent.

5 Reacties op Over deze site

 1. B Kuipers zegt:

  Dag,

  Onze dochter hoop in maart 2013 3 jaar te worden. Het is bijna wel zeker dat ze hoogsensitief is.

  Afgelopen jaren is ze s nachts regelmatig in de weer geweest. Wakker en dan kraakhelder zijn,

  ontwaken uit een droom en niet meer kunnen inslapen. Wild trappend wakker worden en spugen enz.

  De laatste weken werd het weer meer dat ze s nachts wakker was. Nu zijn we sinds 3 dagen gestopt met het

  middagslaapje. Ze is eind van de middag total-loss, overprikkeld en spugt soms van oververmoeidheid.

  Is dit verstandig dat we er mee gestopt zijn en moeten we zo doorgaan? Is deze reactie normaal?
  Of adviseren jullie toch haar een kort middagslaapje te laten doen?

  (de laatste 2 nachten is ze niet wakker geweest)

  Alvast bedankt voor uw antwoord.

  Groeten Beline Kuipers

  • Renate zegt:

   Beste Beline, als ouder zou ik jullie dolgraag willen helpen aan het juiste antwoord en oplossing. Echter ben ik geen opvoedkundige. Mijn advies zou puur op gevoel gebaseerd zijn en net als alle informatie die beschikbaar is op internet 1 van de vele welgemeende adviezen. Je geeft aan dat jullie er bijna zeker van zijn dat jullie dochter hoogsensitief is. Ik neem dan aan dat jullie hier ook hulp voor krijgen van een arts of specialist om dit te bepalen. Zo ja, dan zou ik jullie willen adviseren om in ieder geval aan te kloppen bij een dokter, arts of specialist die weet waar hij of zij het over heeft en jullie de goede adviezen kan geven. Als jullie hiervoor nog geen hulp hebben gekregen van een deskundige dan zou ik daar zeker als eerste contact mee zoeken. Fijn te lezen dat jullie zo je best doen voor jullie dochter. Het kost denk ik veel energie en jullie willen je dochter ook blij en uitgerust zien. Heel veel sterkte en ik hoop dat jullie de juiste persoon tegen komen die jullie in de goede richting kan helpen.

 2. G. O-J. zegt:

  Beste Wij

  Door een zoektocht naar informatie over paracetamol kwam ik op deze site. Wat me opvalt is dat er in: Over deze site, geschreven wordt over Wij. (Dit terwijl ik tot op dit moment bij alle geschreven stukjes Renate terug vind.)
  Op de hele site wordt er geschreven alsof jullie veel verstand van zaken hebben: zo steekt het onderwijs in elkaar, zo werkt het bij de groei van kinderen… zo werkt het met liefde geven en medisch ook nog een boel informatie. Allerlei verschillende specialisaties.

  Ik krijg hierbij sterk de behoefte te weten wie Wij zijn. (ja er staat: wij zijn ook maar goed bedoelende ouders die zoeken naar antwoorden en hun best doen… maar ondertussen wordt er heel wat informatie op het internet gezet dat als ‘waar’ geschreven wordt) Wat is jullie achtergrond? Waar halen jullie je wijsheid vandaan?
  En: zijn er mensen/ instanties die jullie corrigeren als er flauwekul op de site wordt gezet (zoals dit bijvoorbeeld op Wikipedia gebeurt)?

  En mocht dit allemaal niet het geval zijn, is het dan misschien netjes om lezers hier voor te waarschuwen? (naast dat het netjes is om aan bronvermelding te doen)

  Hartelijke groet van een wat kritische ouder.

  • Renate zegt:

   Beste kritische ouder, hartelijk bedankt voor jouw reactie en feedback dit waarderen wij. In over de site hebben wij n.a.v. jouw reactie een vermelding gemaakt over het feit dat wij ouders zijn die hun kind graag goed opvoeden. Maar wij zijn inderdaad geen specialisten of deskundigen op de verschillende gebieden. Ondanks dat wij de beste intenties hebben om anderen naar waarheid te informeren begrijp ik jouw feedback. Daarnaast zal ik jouw tip wat betreft bronvermelding meer ter harte nemen.

 3. S zegt:

  inbakeren al geprobeerd? Het is niet zielig voor het kind,het kind heeft het gevoel dat het warm en veilig in de baarmoeder zit en fladdert zich zelf niet wakker.Je hebt speciale zakken van puckababy.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *