Als ouder wennen aan schoolgaand kind

Ons zoontje zit inmiddels alweer een maand op school. Voor de vakantie heeft hij al 3 maanden mee kunnen draaien. Ik ben blij dat wij die eerste periode gehad hebben. Wat was dat wennen….

Waar hebben wij aan moeten wennen?

1. Alweer een nieuwe fase, ons kind is alweer 4 jeetje waar blijft de tijd?
2. Het hele nieuwe ritme van het naar school gaan, hoe laat opstaan, vertrekken van huis om op tijd op school te zijn.
3. Hoe gaat het er op school allemaal aan toe? Als je middenin het schooljaar valt krijg je niet altijd een introductie en dan moet je zelf de dingen uitvinden. Wat er op school gebeurt blijft vaak op school. In tegenstelling tot het kinderdagverblijf hoor je dus niet aan het einde van de dag hoe het is gegaan. Echter als je ernaar vraagt dan krijg je zeker wel antwoord. Het voelde wel even dat ik hem moest loslaten…..net vier en al mee op schoolreis.
4. Als moeder tussen de moeders op het schoolplein en in de klas. Ik voelde mij ondanks mijn zeer sociale karakter best een vreemde eend in de bijt. Vaak afwachtende houding van de andere moeders. Denk dat dit niet heel bewust gedrag is. Daarom heb ik voor mijzelf besloten om te zijn wie ik ben en mij tot op zekere hoogte niets aan te trekken van de andere ouders. Zeker niet in negatieve zin, maar het gevoel van wat denken ze van mij en mijn kind daar wil ik niet bij stil staan. Ik heb vertrouwen in mijn kind en in mijzelf.
5. Je kind vertelt niet zo heel veel over school, daarom is het af en toe lastig om het grotere geheel te begrijpen. Wij proberen dan door een rollenspel erachter te komen wat hij heeft gedaan, beleefd etc.

Toen ons zoontje naar school ging ben ik ook andere tijden gaan werken, dus alles was wennen. Nu alweer bijna 5 maanden verder loopt alles op rolletjes en zijn we gewend aan ons nieuwe ritme en wordt er regelmatig gespeeld met vriendjes. IkĀ  moet daarin nog wel mijn weg vinden wat dan te doen met mijn tijd. Tijd besteden aan mijn blog is dan 1 van de dingen die ik graag doe!

Dit bericht is geplaatst in Ouders en schoolgaand kind en getagd, , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *