Gemiddelde gewicht van een kind

Mijn zusje maakte zich onlangs een klein beetje zorgen over het gewicht van haar dochter van 6 jaar. Zij twijfelde eraan of zij niet te licht is voor haar leeftijd. Ik daarentegen heb een zoontje van bijna 2 jaar jonger die bijna even zwaar is als de dochter van mijn zusje. Er zit gelukkig een verschil tussen wat jongens en meisjes op dezelfde leeftijd mogen wegen. Welk gezond gewicht past bij welke leeftijd?

Hier een aantal leeftijden met het daarbij behorende gezonde gewicht:

Jongens:

 • Leeftijd 2 jaar, 12 kg.
 • Leeftijd 3 jaar, 15 kg.
 • Leeftijd 4 jaar, 17 kg.
 • Leeftijd 5 jaar, 20 kg.

Meisjes:

 • Leeftijd 2 jaar, 12 kg.
 • Leeftijd 3 jaar, 15 kg.
 • Leeftijd 4 jaar, 17 kg.
 • Leeftijd 5 jaar, 18 kg

Voor de andere leeftijden en daarbij behorende gewichten van jongens en meisjes.

Met bovenstaande informatie erbij, was de dochter van mijn zusje op goed gewicht en mijn zoontje kwam wat boven het gemiddelde gewicht uit. Hierover maak ik mij geen zorgen, want hij is ook langer dan de gemiddelde leeftijd. Gewoon goed doorgaan zo!

Bron: www.vetvrij.com

 

Dit bericht is geplaatst in Gezond gewicht en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

11 Reacties op Gemiddelde gewicht van een kind

 1. Soon Ja zegt:

  Hoi Renate,

  Grappig: ik verbaas me er altijd over dat mijn jongens zo dicht bij elkaar zitten qua gewicht. Er is 2 jaar leeftijdsverschil en 1 kilo gewichtsverschil! En ja, de nog nette kleding van de oudste verhuist ook rechtstreeks naar de kast van de jongste, dat blijft niet 2 jaar liggen…

  Groetjes, Soon Ja

  • Renate zegt:

   Waar zou dan aan kunnen liggen? Misschien de bouw van de 1 en de ander. Of zou het zo zijn dat het tweede kind in een gezin vaker zwaarder is dan de eerste? Zou een leuk onderzoek zijn. Fijn dat de kleding heel snel hergebruikt kan worden!

 2. Sezen zegt:

  Ik ben 15 jaar oud en ben 40 kilo, ik ben wel klein, maar heb we het gewicht van een 11-12 jarige ik kan ook nie aankomen , ik baal wel zeg 🙁

 3. Sezen zegt:

  Nou, ze gaan daar mee ouwehoeren met me optillen enzo , en ik word idd jonger geschat, ik ben ook klein, dus moet vaak naar boven kijken xD, ik draag gewoon xs dat past me perfect maar je kunt me spieren goed zien, omdat ik dun ben dat is lelijk :s

  • Renate zegt:

   Zo zie je maar dik, dun, groot, klein, te grote voeten, handen, oren ga maar door. We hebben het niet voor het kiezen. Hoop dat je vaak genoeg ook voordeel ondervind van jouw lengte en gewicht. Gewoon blij blijven hoor!

 4. Gerco zegt:

  Vreemd dat er niks over de lengte gezegd wordt. Mijn zoontje is 4 jaar en 20 kg. Volgens de tabellen te zwaar. Hij is echter wel 110 cm. Zowat een kop groter als z’n meeste leeftijdsgenootjes. Hoe langer iemand is, des te zwaarder zal hij/zij zijn. Dat is toch logisch?

  • Renate zegt:

   Daar ben ik het mee eens. Ik denk dat hoe langer hoe zwaarder met name voor kinderen geldt en minder voor volwassenen. Ons zoontje is namelijk ook 4 jaar 1.10 en 20 kilo. Als ouder zie je ook wel of je kind te zwaar is of niet dit is een mooie manier van meten.

 5. Kim Boskamp zegt:

  Hallo,
  Ik ben een meisje van 12 jaar, en denk
  dat ik overgewicht heb.. Ik weeg namelijk
  wel 49 kilo!! Is dat wel gezond? En hoe kom
  ik er van af?
  Groetjes Kim Boskamp

 6. mar zegt:

  Ik ben een meisje van 13 bijna 14 jaar, en ik ben 35 kilo… een beetje te licht maar ik voel me dik

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *