Mindfulness voor kind en ouder

Eind december 2012 was er veel onrust bij ons zoontje. Wij herkenden dit zelf, maar ook op school kregen wij feedback van de juf over zijn onrustige gedrag. Samen besloten wij om het de maand januari te geven om te kijken of hij daarna rustiger zou zijn. De maand november en december kenmerkten zich door allemaal spannende momenten, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw. De maand januari zou weer rust moeten geven. Echter ik kon het niet laten rusten, daarom ben ik op zoek gegaan naar een boek die deze rust misschien zou kunnen beïnvloeden. Toen kwam ik bij het boek Stilzitten als een kikker van Eline Snel.

Ik vind het een geweldig boek. Het boek is mindfulness voor kinderen van 5-12 en hun ouders. Het gaat over loslaten, accepteren, (bewuste) aandacht, begrijpen, geduld. Ik had het boek gelezen en was er helemaal klaar voor, maar mijn zoontje niet.

Bij het boek zit een cd met de verschillende oefeningen voor jouw kind. De cd is ingesproken en geeft instructies over bijvoorbeeld het stilzitten als een kikker. Ons zoontje moest er niets van weten. ‘ Ik wil niet stilzitten als een kikker’.

Prima. Ik forceer niets en probeer het elke week op een bepaalde manier. Na het wassen samen rustig op bed liggen naar buiten kijken en luisteren naar de cd, onlangs is het gelukt. Hij kon daadwerkelijk de ontspanning vinden.

Het gaat al langere tijd stukken beter met ons zoontje, op de 1 of andere manier zit hij beter in zijn vel. Zijn plek in groep 1 op school gevonden, hij kan zelf alweer veel meer. Het boek heeft hier indirect invloed op. Het boek heeft direct invloed gehad op mijn eigen gedrag en daarmee direct op dat van ons zoontje. Ik probeer bewuster te zijn, meer te ontspannen, de dingen op sommige momenten meer te laten komen zoals het komt en ook als het even heftig of lastig is te accepteren dat het zo is. Het mag. Hierdoor maak ik mij minder druk om het drukke gedrag van ons zoontje en benadruk het niet meer continue.

Dit bericht is geplaatst in Mindfulness voor kind en ouder. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *